ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА ЕСЕНТА

С настъпването на есента се започва подготовката към по-студените зимни дни  и сланите. Започва се с прибиране на сезонните цветя. Почистване на домовете и подготовка за студените дни и нощи.

Хубаво е както през пролетта, тогава се подготвят домовете и градините за топлите летни дни и се прави така известното пролетно почистване, то през есента да се направи есенно почистване.

Ще ви предложим няколко съвета за успешно почистване на дома и подготовка за зимните дни по време на есента.

Ето нашите съвети:

Първи съвет: Започнете с почистване на паяци или паяжини по-стените. Винаги след топлите дни дори и при ежедневно почистване се получават в някой ъгъл или в скритите местенца малка паяжина или скрито паяче. Почистете с прахосмукачка като поставите удължената  приставка за ъгли и краища.

Втори съвет: Почистете домашната прах от подпрозоречната дъска или первазите. Там винаги се натрупва много прах. Почистете и над гардеробите, кухненските шкафове и въобще там където ежедневно не почиствате. Домашната прах по мебелите може да отстраните с използването на микрофибърна кърпа и подходящ препарат за мебели.

есента

Трети съвет: Грижливо почистете в кухненските шкафове и изхвърлете всичко, което не ви е нужно. Подредете и гардероба си и си пригответе дрехите за студените дни. Поставете в гардероба си ароматизатор  с аромат на лавандула или просто си купете лавандулова вода и напръскайте гардероба си отвътре. Летните дрехи може да ги опаковате във вакуумни торби или в подходящи пликове за дрехи.

Четвърти съвет : Подредете си обувки е и си оставете на предни позиции в гардероба тези обувки, които са подходящи за влажното и дъждовно време. Незабравайте и за чадърите за дъжд, тъй като са един много важен аксесоар за дъждовното време.

Пети съвет: Обезпрашете добре килимите и подовите настилки. Това може да го направите с прахосмукачка и да ги освежите с парогенератор.

Шести съвет: Обезпрашете добре щорите и пердетата. Това може да стане с подходяща мека четка или специални четки за почистване на щори. 

Седми съвет: Почистете добре осветлението и премахнете ако в него има умрели насекоми от лятото или прах, който се събира по ръбовете на лампионите.

Осми съвет: Почистете балкона много внимателно или ако имате веранда почистете я добре. Покрийте със специални покривала мебелите, за да не се мокрят от дъжда и снега , както и да не се натрупва мръсотия по тях. Много добре почистете балконските шахти и градинските отводнителни системи. Така през влажните и дъждовни дни няма да се налага да отводнявате градината си или балкона си.

Нашият най-важен съвет е направете домът си чист и подреден, така че да имате вашето местенце на спокойствие, уют и комфорт.

Чистичко ви пожелава красива есен обагрена в много цветове и доставяща ви спокойствие и хармония.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button